Mijn favorieten

Echte mannen gezocht

De oplettende lezer onder u heeft kunnen ontdekken dat mijn column vorige maand het door de redacteur van deze krant gereserveerde aantal woorden ruimschoots overschreed. Ik heb beterschap beloofd en zal voor deze maand mijn enthousiasme inperken.
Met de (hopelijk strenge) winter op komst wil ik graag mijn ontdekking met u delen. Laatst liep ik in de plaatselijke boekenwinkel tegen een klein meesterwerkje aan. Een handzaam boekje van de Scandinavische auteur Lars Mytting, genaamd “De Man & Het Hout”. De ondertitel luidt “Het ideale boek voor iedereen (m/v) die een echte man wil zijn”.  Veelbelovend, niet?
In 240 pagina’s wordt de lezer bijgebracht hoe een bos groeit, welke bomen het beste hout geven, hoe het hout het beste gezaagd, gekloofd, gestapeld en gedroogd kan worden. Ik kan u verzekeren dat na het lezen het geluid van iedere kettingzaag bij u in de buurt uw hart sneller zal doen kloppen, iedere berkenboom uw testosteron-gehalte zal doen verhogen en de eerste sneeuwval uw baardgroei zal doen versnellen (althans, bij de mannelijke lezers onder u). Getooid in een flanellen overhemd zult u de eigendommen van Staatsbosbeheer afstruinen naar de meest rechtopstaande eikenboom om die vervolgens met één vakkundige haal te vellen. Geen boswandeling zal meer hetzelfde zijn.
Kortom, een dergelijk standaardwerk mag bij niemand die in het bezit is van een kettingzaag en een houtkachel, in de boekenkast ontbreken. 
Om het bezit van dit boekje te verspreiden, beloof ik u het volgende: als u komende winter een woning uitgerust met een houtkachel bij mij koopt krijgt u van mij deze Lars Mytting cadeau opdat ook u (m/v) een echte man zult zijn.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring